Nieuwbouw Uw Hypotheekadviseur Norg

Nieuwbouw

Hebt u uw oog laten vallen op een mooi nieuwbouwproject of wilt u zelf een woning bouwen? Voordat u ergens voor tekent is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel u kunt lenen en wat uw maandlasten worden. Het financieren van nieuwbouw gaat anders dan het financieren van een bestaande woning.

Nieuwbouw Uw Hypotheekadviseur Norg

Projectbouw

Als u een nieuwbouwwoning koopt, ondertekent u de koop-/aanneemovereenkomst. Dit is een combinatie van het aankopen van de grond en het door de aannemer laten bouwen van de woning.

Over het algemeen wordt de woning casco opgeleverd, wat betekent dat er na oplevering nog geen keuken of badkamer in de woning aanwezig is. Dit wordt als meerwerk gezien en kan, mits passend op inkomen, meegefinancieerd worden. U kunt deze dan volledig naar eigen wens samenstellen.

Zelfbouw

Als u zelf een woning wilt laten zetten dan zijn er meerdere factoren van belang. Allereerst is het van belang dat u de maandlast kunt betalen en dat u weet wat u kunt lenen. Wanneer u dit weet, kunt u opzoek naar een geschikte kavel (grond) voor uw nieuwe droomhuis.

Het is belangrijk dat u goed voorbereid bent en weet welke richtlijnen de gemeente voorschrijft met betrekking tot de vergunning die behoort bij de kavel. Vraag hiervoor informatie op bij de Gemeente.

De volgende stap is de woning uitzoeken die voldoet aan uw wensen en past binnen uw budget. Een architect kan u hierbij van dienst zijn en u verder helpen in het proces.

Uw Hypotheekadviseur Norg Nieuwbouw

Energiezuinige woning

Met betrekking tot het bouwbesluit van de overheid zijn er gunstige voorwaarden bij de verschillende geldverstrekkers wanneer uw woning duurzaam wordt opgeleverd. Uw Hypotheekadviseur kan u hierbij ondersteunen.

Menu