Uit de praktijk

Levenstestament en dementie

Uw partner, die volledig verantwoordelijk is voor het inkomen, krijgt te maken met dementie. Wanneer er niets geregeld is in een levenstestament mag u zonder handtekening van uw partner uw woning niet verkopen. Wanneer u geen inkomen heeft, zit u financieel vast zolang u de langdurige procedure via arts en rechtbank doorloopt. Om deze nare situatie te voorkomen is het belangrijk een levenstestament vast te legen bij de notaris. Wij helpen u bij het opstellen van uw levenstestament en zorgen ervoor dat dit volledig aansluit bij uw wensen. Bovendien houden wij rekening met eventuele toekomstige situaties.

Huis hypotheekvrij maar geen vermogen op uw rekening

U heeft uw huis met een waarde van 3 ton helemaal hypotheek vrij. Maar u heeft geen vermogen op uw rekening. Wanneer u komt te overlijden dan moeten uw kinderen binnen 8 maanden erfbelasting betalen, terwijl al het geld in het huis zit. Uw financieel adviseur berekent voor u wat de erfbelasting zou kunnen zijn en houdt ook rekening met de kosten voor een begrafenis. Wilt u alles goed nalaten, dan kunt u met deze berekening ervoor zorgen dat er voldoende geld op de rekening staat of u kunt een overlijdensrisico verzekering afsluiten.

Samenwerking tussen Uw financieel adviseur en Uw hypotheek adviseur

Een cliënt met een zorgboerderij had behoefte aan extra financiering voor zijn onderneming. Tot op dat moment liep er een groot zakelijk krediet bij de bank. Nadat wij ons grondig in het dossier hadden verdiept hebben wij geadviseerd om de woning die voor privé wordt gebruikt, en de zorgboerderij kadastraal te scheiden. Voor de privé woning konden we daardoor een lagere rente creëren. De bank had daar niet in mee kunnen denken omdat het werd behandeld door een specialist voor zakelijke financiering. Uw financieel adviseur heeft alle kennis in huis voor zowel zakelijke als privé financieringen, wat leidt tot verrassende oplossingen waar een reguliere geldverstrekker met verschillende specialisten niet zo snel aan zal denken.

Starter en bedrijfsplan

Een startend ondernemerspaar kreeg de mogelijkheid een snackbar met restaurant over te nemen. Echter ontbrak het aan het benodigde startkapitaal. Wij hebben de begeleiding op ons genomen om er voor te zorgen dat hun plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd konden worden. Daarbij hebben wij ondersteuning geboden bij het opstellen van een goed onderbouwd bedrijfsplan zodat het startkapitaal gefinancierd kon worden. Daarnaast hebben we een huurkoop constructie uitgewerkt waardoor deze starters een aantal jaren de tijd krijgen om hun zaak op te bouwen waarna ze tot aankoop kunnen overgaan.

Hypotheekfonds

Als voorbeeld uit onze praktijk van een object dat buiten de richtlijnen van de bank valt, kunt u denken aan een privé woning met een groot zwembad. Dit zwembad wordt verhuurd als een overdekt zwembad. Omdat een reguliere geldverstrekker geen passende oplossing kon bieden hebben wij voor deze cliënt een financiering via een hypotheekfonds geregeld.

Menu